Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Πίτα του βοσκού

 

Υλικά

    400 γρ. κρέας ή φρέσκο κιμά
    1 κύβο βοδινού
    50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας ή μπάρμπεκιου
    400 γρ. πατάτες φούρνου, λιωμένες σε πουρέ
    1 αυγό
    50 γρ. ψωμί σε ψίχα
    50 γρ. τριμμένο τσένταρ ή ρεγκάτο
    Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο κιμά, σοτάρετέ το σε αντικολλητικό σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τη σάλτσα, τον κύβο βοδινού και μια κουταλιά αλεύρι. Αν έχετε ήδη ψημένο κρέας, φροντίστε να το ξεψαχνίσετε καλά.
    Προσθέστε τη σάλτσα, δύο κουταλιές νερό, διαλύστε τον κύβο και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά πάνω στη φωτιά ώστε να ψηθεί και να μη μυρίζει.
    Απλώνουμε το μείγμα του κρέατος σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι.
    Από πάνω απλώνουμε την πατάτα λιωμένη, και αλείφουμε με το αυγό. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και το τυρί και βάζουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 30-40 λεπτά

 Να θυμάστε αναφορικά με τις αναλογίες πως όση πατάτα έχετε, ανάλογη ποσότητα κρέατος θα χρειαστείτε. Τα υπόλοιπα υλικά μπορείτε να τα διαμορφώσετε αναλόγως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου