Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Μπουκιές churros


 Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες.

 

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι για γεύση
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 αβγά
  • Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
  • Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
  •  

    Εκτέλεση

    Βήμα 1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Βήμα 2

    Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.

    Βήμα 3

    Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

    Βήμα 4

    Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.

    Βήμα 5

    Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.

    Βήμα 6

    Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Βήμα 7

    Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.

    Βήμα 8

    Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου