Τα churros είναι ένα είδος τηγανισμένης ζύμης και είναι ένα γλυκό με προέλευση από την Ισπανία. Μοιάζει σχεδόν με τους δικούς μας λουκουμάδες.
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- Αλάτι για γεύση
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 αβγά
- Κανέλα και ζάχαρη για το γαρνίρισμα
- Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
-
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και λιώστε το βούτυρο και την ζάχαρη αφήνοντάς τα να πάρουν μια βράση.
Βήμα 3
Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε στο μείγμα την βανίλια και ένα ένα τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν κώνο ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε μία μύτη με ραβδώσεις και πιέζετε κάθε φορά ώστε να βγάζετε ζύμη περίπου 8 εκατοστών.
Βήμα 6
Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 7
Βυθίστε κάθε churro σε λιωμένο βούτυρο και εν συνεχεία στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.
Βήμα 8
Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα, προαιρετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου