Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Kουλούρι Θεσσαλονίκης


 

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 50 γραμμάρια (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 10 γραμμάρια (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
  • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • Σουσάμι για την επικάλυψη

Τι πρέπει να κάνετε

Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά.

Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει.

Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γραμμαρίων και τα πλάθετε σε μπαστούνια.

Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε στο νερό και μετά στο σουσάμι.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου