Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Πιπεριές πολύχρωμες με μαλακό τυρί Μαστέλο®

Υλικά (για 6 άτομα):
12 πιπεριές μέτριες κόκκινες, κίτρινες και πράσινες (επιλέγουμε τις πιο μικρές )
2 φλιτζ. τσαγιού ξυσμενο μαλακό τυρί  Μαστέλο®
1 κουτ. σούπας διάφορα πιπέρια σπασμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τη γέμιση και 5 κουτ. σούπας επιπλέον για το ψήσιμο
αλάτι, λίγη τριμμένη φρυγανιά
την ψίχα από 2 - 3 φέτες ψωμί


Διαδικασία:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους από την κάθε πιπεριά, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφες , για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε. Τις ξεπλένουμε και στο εσωτερικό τους και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξυσμένο μαλακό τυρί  Μαστέλο®
τα πιπέρια, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και το αλάτι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αυτό αφού έχουμε τοποθετήσει στο πάτο κάθε πιπεριάς ένα κομμάτι ψίχας ψωμιού, για να τραβήξει τυχόν υγρά . Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση, και τις περιχύνουμε με τις 5 κουταλιές ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και με μερικούς κόκκους πιπέρι και τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Γυρίζουμε το διακόπτη στη λειτουργία του γκριλ, και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου