Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πακετάκια με κρέας και «Κατσικάκι Μαστέλο»

Συνταγή του Μ. Κοντού, εστιατόριο «Ρούσσικο»

Υλικά για τέσσερα άτομα
• 500 γρ. ψαχνό από κατσικίσιο μπούτι ή 250 γρ. χοιρινό και 250 γρ. μοσχάρι
• 250 γρ. «Κατσικάκι Μαστέλο»
• 2 καρότα κομμένα σε φέτες
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σέλινο
• χυμός από μισό λεμόνι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• κόκκινη πάπρικα

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε το κρέας κομμένο σε κομμάτια μπουκιάς καθώς και τα λαχανικά. Περιχύστε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 30΄. Κόψτε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή λαδόκολλα. Φτιάξτε τέσσερα πακετάκια βάζοντας 3 κομμάτια χαρτί το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε πάνω τους το κρέας, τα λαχανικά και 4-5 κομματάκια «Κατσικάκι Μαστέλο». Δέστε με φυσικό σπάγκο κάθε δεματάκι και τοποθετήστε σε ταψί. Βάλτε 2 δάχτυλα νερό στο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για δύο ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρετέ τα με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου