Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ  ΧΙΩΤΙΚΑ..  ΥΛΙΚΑ

 ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κιλό ντομάτες
2 φέτες ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο % κούπα βαλα
½ κούπα λάδι
½ κούπα κρασί
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι.
 
Μερίδες 6
                  ΟΔΗΓΙΕΣ
 Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τον κιμά με την ψίχα του ψωμιού μουσκεμένη στο γάλα, το σκόρδο λιωμένο, το κύμι­νο, το αυγό και αλατοπίπερο. Πλάθετε τον κιμά σε μακρόστενα χοντρά μπαστουνάκια. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι και σωτάρετε τα σουτζουκάκια.
Σε κατσαρόλα ρίχνετε τις ντομάτες λιωμένες με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε τα σουτζουκάκια και το κρασί.
Σιγοβράζετε το φαγητό για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με πατά­τες πουρέ ή πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου