Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013


Ένα νηστίσιμο τσουρέκι είναι ό,τι πρέπει για προθέρμανση.

• 1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις.
• 2 πορτοκάλια σε χυμό και ξύσμα
• 200γρ. ελαιόλαδο
• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
• 200γρ. ζάχαρη
• 250γρ. νερό χλιαρό
• 1 κ.τ.γλυκού μαχλέπι
• 1 κ.τ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύω τα 200γρ. από το αλεύρι με τις 2 μαγιές και το νερό.
Αφήνω το κουρκούτι να διπλασιαστεί για 20'.
Σε μια λεκανίτσα βάζω το αλεύρι, ανοίγω μια γούβα στη μέση και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίχνω και το κουρκούτι της μαγιάς.
Ζυμώνω καλά μέχρι να δέσει η ζύμη.
Την αφήνω σε μια ζεστή γωνία να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο (χρειάζεται περίπου 2 ώρες).
Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια και ένα ένα το ξαναζυμώνω λίγο για να αποκτήσει λεία υφή και το πλάθω σε σχήματα.
Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάμποση απόσταση μεταξύ τους για να φουσκώσουν ξανά (χρειάζονται άλλη 1 ώρα).
Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 45΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου