Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Γαλατόπιτα Θεσσαλίας




Υλικά

  1. Αν θέλουμε έτοιμα φύλλα:
  2. 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο. Αλλιώς:
  3. Για τα φύλλα
  4. 500 γρ αλεύρι γοχ
  5. 200 γρ. νερό
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. Λάδι για ράντισμα
  9. Για τη γέμιση
  10. 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
  11. 6 κ.σ. αλεύρι γοχ
  12. 1 βανιλίνη
  13. 125 γρ. ζάχαρη
  14. Κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα φύλλα και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε σε 5 μπαλίτσες και τα ανοίγουμε ένα ένα σε λεπτά φύλλα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα με το αλεύρι και τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να χυλώσει.
  3. Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψάκι μας, ραντίζουμε με λαδάκι, στρώνουμε δεύτερο, ραντίζουμε με λαδάκι και συνεχίζουμε μέχρι να στρώσουμε και τα 5 φύλλα.
  4. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα στην άκρη και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30’ περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου