Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μύδια σαγανάκι

Συστατικά:

1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
60 γρ, τρίμμα φέτα
μισή κουταλιά της σούπας ρίγανη
χυμός ενός λεμονιού

Οδηγίες:

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε μετά τα μύδια.
Βάζετε και το αλάτι μαζί με το κρασί και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Τα σερβίρετε σε μικρά τηγάνια έχοντας πασπαλίσει τα μύδια με το τρίμμα της φέτας και άνηθο.
Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε και λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου