Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Τσιτσίραβλα

Υλικά

  1. μερικά βλαστάρια από αγριοφυστικιά
  2. άλμη
  3. λίγο ξίδι
  4. φρέσκο σκόρδο και μάραθο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα βλαστάρια.
  2. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τα βλαστάρια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά (δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ).
  3. Τα τοποθετούμε σε στρώσεις, σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, εναλλάξ με μίγμα ψιλοκομμένου σκόρδου και ψιλικομμένου μάραθου. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σκόρδο και μάραθο.
  4. Προσθέτουμε άλμη και φροντίζουμε να υπάρχει κενό "2 οριζόντιων δαχτύλων" από το στόμιο του βάζου.
  5. Προσθέτουμε μία λεπτή στιβάδα ελαιόλαδο και κλείνουμε το βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου