Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ



ΥΛΙΚΑ:
½ κιλό φύλλο κρούστας
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1 ½ κούπας ζάχαρης
1 κούπα νερό
2 κουταλιές γλυκόζη ή
1 κουταλιά χυμό λεμονιού


Για τη γέμιση:
2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
1. Απλώστε ένα φύλλο, αλείψτε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώστε το άλλο μισό επάνω σε αυτό. Βουτυρώστε και πάλι το μισό και διπλώστε άλλη μια φορά προς την ίδια κατεύθυνση.
2. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με βούτυρο . Για να κάνετε μικρά τρίγωνα, κόψτε τα φύλλα στη μέση και στο κάθε μισό φύλλο κάντε δύο διπλώματα, όπως και προηγουμένως. Έτσι σχηματίζονται στενότερες λωρίδες. Σηκώστε τη μια άκρη κάθε λωρίδας και διπλώστε , να σχηματισθεί τρίγωνο.
3. Συνεχίστε διπλώνοντας πολλές φορές, μια δεξιά και μια αριστερά, ώσπου να τελειώσει η λωρίδα. Όσο φύλλο περισσεύει, χωρίς να φθάνει να καλύψει μια επιφάνεια του τριγώνου, κόψτε το και πετάξτε το. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα. Ανάλογα με τον αριθμό των φύλλων, γίνονται ισάριθμα μεγάλα τρίγωνα ή διπλάσια μικρά. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί με την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω. Βουτυρώστε τις επιφάνειες και ψήστε τα τρίγωνα στους 200C , 30’ περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν καλά. Βγάλτε μαχαίρι, σχίστε το επάνω μέρος κι αφαιρέστε με προσοχή αρκετό από το εσωτερικό, ώστε να σχηματιστούν χωνιά. Βράστε 5’ τα υλικά για το σιρόπι και περιχύστε τα χωνιά. Αφήστε τα να κρυώσουν. Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε την σε κορνέ και γεμίστε τα χωνιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου