Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Ντοματοκεφτέδες






Υλικά
1 κιλό σφιχτές ντομάτες
 αλάτι
 3 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα
 2 κουταλιές δυόσμο ή βασιλικό
 

 1 κουταλιά ρίγανη
 1 πράσινη πιπεριά, τριμμένη
2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένες ελιές
πιπέρι
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 λάδι για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε ελαφρά αλατισμένες
να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για λίγα λεπτά. Τις βάζουμε σε μπωλ
μαζί με τα κρεμμύδια, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, τη ρίγανη, την πράσινη
πιπεριά, τις ελιές και το πιπέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι, όσο χρειαστεί ώστε
να πετύχουμε μια μάζα ούτε σφιχτή ούτε νερουλή.
Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζουμε σε καυτό
λάδι. Γυρίζουμε τους ντοματοκεφτέδες και από την άλλη πλευρά για να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου