Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
 1 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ 1 ΚΟΥΠΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΙΠΟΣ 1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΛΙΓΗ ΒΑΝΙΛΙΑ 1 ΚΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ 4-5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΝΘΟΝΕΡΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ



Χτυπήστε τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη βανίλια τα αμύγδαλα. Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη που να μην κολλάει στα δάκτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και οχι αφράτοι. Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπ-πατ αστέρια ή άλλα σχέδια κι αραδιάστε τα σε λαμαρίνα. Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175οC 30' περίπου, να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις βγουν από το φούρνο, βάλτε με προσοχή επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Μ ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα. Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου