Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κολοκυθανθοί γεμιστοί

















Υ Λ Ι Κ Α
10 - 15 ανθούς κολοκυθιού
350 γρ τυρί φέτα τριμμένο
2 αυγά
Λίγη ρίγανη ή μάραθο ή δυόσμο ή βασιλικό
2 φλυτζάνια αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά βάζουμε στη γέμιση ρύζι



Πλένουμε τους ανθούς με απαλές κινήσεις,
αφαιρούμε τον στημόνα από μέσα προσεκτικά
και κόβουμε το κοτσάνι στο πίσω μέρος. Τους
στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ως εξής:
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.
Προσθέτουμε την φέτα, το πιπέρι και το μυρωδικό
της επιλογής μας, ή συνδυασμό από αυτά. Σε
ένα δεύτερο δοχείο ετοιμάζουμε το κουρκούτι,
αναμιγνύοντας 1½ φλυτζάνι νερό με 2 φλυτζάνια
αλεύρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει
ένας αραιός χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι, ώστε να
κολυμπάνε οι ανθοί και το αφήνουμε να ζεσταθεί
καλά - να κάψει.
Παίρνουμε έναν-έναν τους ανθούς, τους γεμίζουμε
με 1-2 κουταλάκια γέμιση και στρίβουμε το πάνω
μέρος του λουλουδιού για να κλείσει. Στη συνέχεια,
τους βουτάμε στον χυλό και από εκεί τους ρίχνουμε
κατευθείαν στο τηγάνι.
Μόλις ροδοκοκκινήσουν από όλες τις πλευρές,
τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και είναι
έτοιμοι για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου