Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Χορτόπιτα

Υ Λ Ι Κ Α
για την γέμιση:
1 ½ κιλό χόρτα άγρια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι



για το φύλλο:
½ κιλό σκληρό αλεύρι
½ φλιτζανάκι λάδι
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο
1 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό
Λίγο βούτυρο για το ταψί
1 κρόκο αυγού

Αρχικά πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε
τα χόρτα. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το
μαϊντανό, το δυόσμο, το μάραθο και τα δύο είδη
κρεμμυδιών. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί στο τσικάλι
με το λάδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και
το πιπέρι.
Ετοιμάζουμε το φύλλο μας με την εξής διαδικασία:
Ρίχνουμε το νερό, το κρασί, το λάδι και το αλάτι μέσα
στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. Χωρίζουμε τη
ζύμη μας σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε λεπτό
φύλλο. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο
βουτυρωμένο ταψί κι από πάνω τοποθετούμε τα
τσιγαριασμένα χόρτα. Προσθέτουμε το δεύτερο
φύλλο από πάνω, το χαράζουμε και το αλείφουμε
με τον κρόκο.
Ψήνουμε για 50’- 60’ λεπτά,
σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου