Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Καιγόμαστε... σε Λάβα σοκολάτας!

Θα χρειαστούμε:
2 κουταλάκια του γλυκού Αλεύρι Αλλατίνη
60 γρ ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκο αυγού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 4 σκεύη ψησίματος (φορμάκια σουφλέ) των 120 γρ. περίπου. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο του αυγού, τη βανίλια και τη ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο. Χτυπάμε μαζί την λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα σοκολάτας στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε χτυπώντας γρήγορα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν . Μοιράζουμε το μείγμα στα 4 σκεύη και ψήνουμε για 12 λεπτά. Το κέντρο του κέικ θα παραμείνει αρκετά μαλακό. Αναποδογυρίζουμε τα σκεύη σε πιάτα και αφήνουμε να “καθίσουν “ για 15 λεπτά πριν αφαιρέσουμε το σκεύος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου