Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Για 6 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας:

  • 5 κουταλιές ΓΑΛΑ

  • 3 φακελάκια ALSA ΒΑΝΙΛΕΤΑ

  • 6 κουταλιές ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

  • 220 γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένα ΚΑΡΥΔΙΑ

  • 4 ΑΒΓΑ

  • 4 κουταλιές ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

  • 6 κουταλιές ΖΑΧΑΡΗ

  • 1 κουταλάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ

  • 260 γρ.  Bιταμ
Προετοιμασία:
1. Χτυπάτε στο μίξερ ή με το σύρμα 200 γρ. Βιτάμ, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη, τα αβγά, 2 ALSA Bανιλέτα, το μπεϊκιν- πάουντερ λιωμένο σε 2 κουταλιές γάλα και το αλεύρι, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα, έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο.
2. Λιώνετε σε μπαιν μαρί 170 γρ. κουβερτούρα και τη ρίχνετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
3. Αλείφετε με λίγο Βιτάμ μια φόρμα κέικ με επίπεδη βάση (ή δύο μακρόστενες φόρμες) και την αλευρώνετε. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C 45 λεπτά περίπου.
4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το γκλάσο. Λιώνετε σε μπαιν-μαρί 50 γρ. κουβερτούρα και προσθέτετε 60 γρ. Βιτάμ. Τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να αναμιχθούν. Βάζετε στο μικρό μπολ του μίξερ 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη και προσθέτετε το Βιτάμ με τη σοκολάτα. Χτυπάτε καλά το μείγμα και ρίχνετε 1 ALSA Bανιλέτα και 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ.
5. Όταν το κέικ κρυώσει το περιχύνετε με το γκλάσο σοκολάτας και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου