Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

για 6-8 άτομα:
Χρόνος προετοιμασίας:

  • ψιλοκομμένος ΑΝΗΘΟΣ

  • 1 κιλό (μπούτι ή σπάλα) ΑΡΝΙ

  • ΑΛΑΤΙ

  • 1 1/2 κιλό ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

  • 300 γρ.ΦΡΕΣΚΑ ή ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

  • 1/2 κιλό (μικρές και στρογγυλές) ΠΑΤΑΤΕΣ

  • 1 1/2 φλιτζάνι ΒΙΤΑΜ Culiness

  • ΠΙΠΕΡΙ

  • 300 γρ. ΑΡΑΚΑΣ

  • 1/2 κιλό ΚΑΡΟΤΑ

  • 300 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Προετοιμασία:
1. Κόβετε το αρνάκι σε μερίδες ανάλογες και αλατοπιπερώνετε.
2. Βάζετε τα κρεμμύδια με ένα φλιτζάνι Βιτάμ στην κατσαρόλα να μαραθούν. Έπειτα προσθέτετε το αρνάκι, το ανάλογο νερό του και το αφήνετε να βράσει επί 45 λεπτά.
3. Ξεκοκαλίζετε το αρνάκι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα χορταρικά, καρότα, αρακά και τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν λίγο.
4. Τηγανίζετε τις πατάτες.
5. Κόβετε το φύλλο κατά μήκος σε λωρίδες των 20 εκατοστών και αρχίζετε να ετοιμάζετε τα δεματάκια του εξοχικού ως εξής: Παίρνετε τις λωρίδες του φύλλου ανά δυο και τις απλώνετε, σε μια λεία επιφάνεια, τη μια πάνω στην άλλη. Αλείφετε, το πάνω μέρος του φύλλου με Βιτάμ και βάζετε στην άκρη του το ανάλογο κρέας και μείγμα δηλ. (αρακά, καρότα, πατάτες, μερικά κομμάτια ανθότυρο), πασπαλίζετε με άνηθο και τέλος τυλίγετε το φύλλο μαζί με τα υλικά σε μικρό σφικτό δεματάκι όπως τα ντολμαδάκια. Όσα ζεύγη φύλλου βγαίνουν, τόσα δεματάκια γίνονται και έτσι ανάλογα χωρίζονται και τα υπόλοιπα υλικά.
6. Βάζετε τα δεματάκι σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο Βιτάμ και τα ψήνετε, επί 35-40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου