Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Καζάν ντιπι

Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλωστε καζαν ντιπι σημαίνει "καμένος πάτος τσουκαλιου"...μην σε τρομάζει η λέξη...είναι πεντανόστιμο!






Συστατικά

1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
4 φλιτζάνια κρύο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη


Τρόπος μαγειρέματος

1

Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
2

Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
3

Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
4

Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
5

Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
6

Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε


Tips γιά αρχάριους

Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου