Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Αρωματικά Λικέρ




Λικέρ βανίλια, αρωματικό και γευστικό 

Θα χρειαστείτε 
 • 1 κιλό βανίλιες
 • 1 κιλό ζάχαρη 
• 1 μπουκάλι βότκα 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε μέσα τα φρούτα, πολύ καλά πλυμμένα, κομμένα στην μέση, με τις φλούδες και τα κουκούτσια. 
Προσθέτετε την ζάχαρη και την βότκα. 
Το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 40 ημέρες, ανακατεύοντας συχνά. 
Αφού περάσουν οι μέρες το σουρώνετε πολύ πολύ καλά και απολαμβάνετε το λικέρ σας με παγάκι. 
Η γεύση του θα σας ξετρελάνει… 


 Λικερ Καρύδι.

5 μικρά άγουρα καρύδια πράσινα
250γρ. κονιάκ
500γρ. ζάχαρη
κανέλα - γαρύφαλα
(όχι τριμμένα)

Πλένετε και σκουπίστε καλά τα καρύδια.
Τα βάζετε σε γυάλινο βάζο μαζί με τα παραπάνω υλικά.
Το σκεπάζετε με το καπάκι του, και το βάζετε στον
ήλιο για 1 μήνα. Κάθε τόσο κουνάτε το βάζο για να
λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τον μήνα το σουρώνετε και το φυλάτε
στο μπουκάλι.
( Σημ. Εγώ το άφησα περίπου 7- 8 μήνες, και το αποτέλεσμα
ήταν λίαν επιεικώς, φανταστικό!!!! )

 Λικέρ Αρμπαρόριζα

1 λίτρο άσπρο κρασί.
1/2 κιλό ζάχαρη.
60 γρμ. φύλλα αραμαρόριζας

Στον ήλιο για 15 μέρες. Μετά προσθέτω άλλα 20 φύλλα
αρμπαρόριζας, τα βράζουμε για 5' και είναι έτοιμο.
Προσέξτε μην ξετρελαθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου