Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ


ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟ
Υλικά
 3 κιλά αρνάκι γάλακτος
 1 1/2 κιλό κρεμμύδια φρέσκα
 1/2 κούπα άνηθο
 1/2 κούπα δυόσμο
 1/2 κούπα λάδι
 1 κούπα νερό
 1/4 κούπας χυμό λεμονιού
 1 1/2 κούπα ρύζι
 αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το δυόσμο. Σε γκιουβέτσι ή πυρέξ, αραδιάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Καθαρίζουμε το αρνάκι από το λίπος. Το αλατοπιρώνουμε και το βάζουμε ολόκληρο στο σκεύος μας ή το κομματιάζουμε. Ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το λεμόνι. Μη βάλετε παραπάνω λάδι, γιατί θα βγάλει το κρέας αρκετό λίπος. Ψήνουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου