Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Υλικά
1 κούπα λάδι
2 κιλά αρνάκι σε μερίδες
αλάτι - πιπέρι
6 δεμάτια κρεμμυδάκια φρέσκα (1 κιλό)
1/2 κιλό πράσινη σγουρή σαλάτα ή μαρούλια
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'

Εκτέλεση
Βάλτε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά και σωτάρετε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και μισή κούπα νερό. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίστε, πλύντε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Τα κρεμμυδάκια, μπορείτε να τα ζεματίσετε προηγουμένως σε λίγο νερό και να τα στραγγίσετε. ΄Ετσι το φαγητό γίνεται ελαφρύτερο. Ρίξτε τα μαζί με τον άνηθο και το μαϊντανό, στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήστε τα να βράσουν, χωρίς να λιώσουν. ΄Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπήστε τ' αυγά με το χυμό λεμονιού σ' ένα μπολ, ρίξτε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάστε τα επάνω στο φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να πολυανακατευτεί το φαγητό και χαλάσει η εμφάνισή του. Αδειάστε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Αν δε σας αρέσει το αυγολέμονο, μπορείτε να περιχύσετε το φαγητό μόνο με χυμό λεμονιού, κατά τον ίδιο τρόπο, παραλείποντας τ' αυγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου