Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μανιτάρια Φρικασέ

ΥΛΙΚΑ

½ κ. Μανιτάρια
2 μεγάλα Μαρούλια
1 ματσάκι Φρέσκα Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθο
1 Αυγό
1 Λεμόνι
Αλάτι & Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 αν είναι μεγάλα ή στα 4 αν είναι μικρά.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια μας.Τα αφήνουμε αρκετή ώρα γυρνόντας τα συνεχώς για να καβουρδιστούν από όλες τις πλευρές, να μοσχομυρίσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι και το αφήνουμε και αυτό 1-2 λεπτά να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και ταχοντροκομμένα κομμάτια του μαρουλιού και αφήνουμε τα ζαρζαβατικά μας να βράσουν και να μαραθούν με τα ζουμιά που θα βγάλουν για 15-20 λεπτά ανακατεύοντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο για να μοσχομυρίσει το φαγητό και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε αλάτι για να τραβήξει τα υγρά του φαγητού και πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο για αυγόκομα. Το αφήνουμε 5 λεπτά, σβήνουμε το μάτι και αυγοκόβουμε.
Για να αυγοκόψουμε:
Αρχικά χτυπάμε το ασπράδι του αυγού για να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού για να δέσει το αυγόκομα και μια κουταλιά της σούπας ζουμί από το φρικασέ για να μην κόψει και περιχύνουμε το φαγητό μας. Και έτοιμo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου