Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αστακομανέστρα του ψαρά

 ΥΛΙΚΑ

2 μέτριοι Αστακοί
400 γραμμ. Μανέστρα (ή Κριθαράκι)
2 μεγάλα Κρεμμύδια
5-6 κουτ. Ντοματοπελτέ
1φλιτζ. Ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια Νερό
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η δυσκολία αυτής της συνταγής είναι το σωστό κόψιμο του αστακού. Απο κει και πέρα έχετε μπεί στην τελική ευθεία για μια αληθινά νόστιμη συνταγή!

Σπάμε τον αστακό σε τρία κομμάτια, ουρά-κεφάλι-σώμα.
Αποκολλάμε αρχικά την ουρά από το υπόλοιπο σώμα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την άκρη της ουράς και βγάζουμε το αντεράκι που έχει μέσα Κόβουμε το υπόλοιπο μέρος της ουράς σε δύο κομμάτια.
Καθαρίζουμε το σώμα του αστακού από τα λέπια που έχει στις άκρες. Το κόβουμε και αυτό στη μέση.
Σπάμε το κεφάλι. Πετάμε το σακουλάκι με την άμμο που είναι κάτω από τα δόντια. Ρίχνουμε τα κομμάτια του αστακού, έτσι όπως είναι με το κέλυφος, μέσα στην κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανάβουμε τη φωτιά. Περιμένουμε μέχρι να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και ρίχνουμε 5-6 κουταλιές ντοματοπελτέ. Προσθέτουμε τρία φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε λίγο, τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να βράσουν και προσθέτουμε τη μανέστρα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει ένα τέταρτο. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου