Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κοκκινιστό Σμυρνέικο

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Βασικά συστατικά

μακαρόνια | μοσχάρι
   

1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 ½ κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Κόβουμε το μοσχάρι σε 6 κομμάτια. Τρυπάμε κάθε κομμάτι στη μέση μ' ένα αιχμηρό μαχαίρι και βάζουμε από μια σκελίδα σκόρδου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το μοσχάρι μας. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας, τα γαρύφαλα, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Βγάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμα 20 λεπτά μέχρι το κρέας μας να γίνει πολύ μαλακό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με μπόλικο αλμυρό τυρί να συνοδεύει (κεφαλογραβιέρα, πεκορινο) για όποιον θέλει να νιώσει την πραγματική σμυρνέικη γεύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου