Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ροφός Στιφάδο

Ροφός Στιφάδο
ΥΛΙΚΑ

2 κ. Ροφό
10 Ξινά Δαμάσκηνα (ή 2 κουτ. Ξύδι )
2 κ. λευκά Κρεμμύδια για στιφάδο
1 Ντομάτα
5-6 φύλλα Δάφνης
5-6 ξινά Δαμάσκηνα
3-4 σκελ. Σκόρδο
1 κουτ. Αλάτι
½ κουτ. Πιπέρι
½ κουτ. Ρίγανη
6 φύλλα Δάφνης
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα (χρησιμοποιούμε λευκά γιατί τα κόκκινα μαυρίζουν). Προσθέτουμε μια κουτ. Αλάτι, ½ κουταλιά πιπέρι, ½ κουταλιά ρίγανη, 5-6 φύλλα δάφνης και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πολύ αλάτι για να βγάλει το κρεμμύδι τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε τα ξινά δαμάσκηνα Σκοπέλου. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για τρία τέταρτα σε σιγανή φωτιά.
Όταν ετοιμαστεί το μείγμα με τα κρεμμύδια προχωράμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή στο ψήσιμο. Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε με την τρυπητή κουτάλα δυο μεγάλες κουτάλες κρεμμύδια. Τα απλώνουμε και φτιάχνουμε έναν ωραίο πάτο για να ακουμπήσουμε πάνω το ψάρι. Βάζουμε πάνω τον ροφό και έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κρεμμύδια μέσα στο ταψί. Τα ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα, για να μην χυθεί στο ταψί και το υγρό τους. Έπειτα ξεχωριστά προσθέτουμε στο ταψί 2-3 κουταλιές από το ζουμάκι τους. Δεν χρειαζόμαστε πολύ, γιατί με το ψήσιμο τα κρεμμύδια θα βγάλουν και άλλο ζουμί.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα στους 180 °C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου