Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Βασικά συστατικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βράζουμε το χταπόδι 45 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια το στραγγίζουμε καλά. Το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Πλάθουμε ανακατεύοντας σιγά-σιγά την φρυγανιά. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να πλάθετε σε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και ουζάκι.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου