Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ
Υλικά
·  1 κιλό σουπιές, καλαμαράκια ή χταπόδι
·  1 κιλό κρεμμύδια σε φετάκια
·  1 κούπα λάδι
·  6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
·  1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
·  3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
·  2 φύλλα δάφνης
·  3 κόκκους μπαχάρι
·  10 κόκκους πιπέρι
·  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ατομα: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 30'
Εκτέλεση
Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε τις σουπιές σε κομμάτια. Αφήστε τα κεφάλια ολόκληρα. Βάλτε τα όλα μαζί σε κατσαρόλα, επάνω σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε τα, ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά τους. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, ώσπου να γίνουν διάφανα. Ρίξτε μέσα τις σουπιές και ανακατέψτε τες επάνω σε δυνατή φωτιά, για 2'. Διαλύστε τον πελτέ ντομάτας σε 1/4 κούπας νερό και ρίξτε τον μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Σκεπάστε και σιγοβράστε τες, ώσπου να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα. Αν μαγειρέψετε χταπόδι, βράστε το πρώτα σε νερό με 1 κούπα ξίδι επί 1 ώρα. Στραγγίστε το, καθαρίστε το και κόψτε το σε κομμάτια. Συνεχίστε, όπως με τις σουπιές. Επειδή το χταπόδι θέλει περισσότερο βράσιμο, ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο νερό κατά το μαγείρεμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου