Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πένες με τόνο και αντζούγιες

Υλικά
  • 1 πακέτο πένες
  • 4 ώριμες ντομάτες ζεματισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι στραγγισμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις πένες al dente, σουρώνετε και ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έχετε κατεβάσει από τη φωτιά.
2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σoτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτετε τον τόνο, τις αντζούγιες, τα ξερά μυρωδικά και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη.
3. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και περιχύνετε τις πένες. Αν χρειαστεί, ανάβετε και πάλι το μάτι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμη, ώστε να δέσουν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου