Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ
Υλικά
·  1 κιλό σαρδέλες ή γαύρο ή μαρίδες
·  3/4 κούπας λάδι
·  5-6 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
·  2 κουταλιές ξύδι
·  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ατομα: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια. Αφαιρέστε αν θέλετε το κόκαλο. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει, ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο.
Ρίξτε μέσα τις σαρδέλες, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βράστε τες δυνατά, ώσπου να εξατμισθεί όλο το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Σερβίρετέ τις ζεστές ή κρύες, είναι το ίδιο νόστιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου