Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Υλικά
·  3-4 πατάτες
·  5 μέτρια κρεμμύδια
·  5 μέτρια καρότα
·  1 ματσάκι σέλινο
·  800 γρ. ψάρι μπακαλιάρο
·  ρύζι
·  λάδι
·  2 αυγά
·  3 λεμόνια
·  1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα λαχανικά και τελευταίο το σέλινο μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα βράζουμε. Βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα, προσθέτουμε στο ζουμί που έχει μείνει από τα λαχανικά, το ψάρι και βράζουμε 10-15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Το ψάρι είναι έτοιμο όταν σκάσει στην ουρά. Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε την ψαρόσουπα, ώστε να μη μείνουν λέπια. Ρίχνουμε πάλι την ψαρόσουπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε. Χτυπάμε σ' ένα πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια, προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη σούπα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου