Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κοιλιά μοσχαρίσια γεμιστή

ΥΛΙΚΑ

1 κομμάτι κοιλιά μοσχαρίσια (περίπου 1kg) κομμένο σε ορθογώνιο σχήμα.
5-6 κρεμμύδια
400γρ περίπου χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
350γρ καρύδια
2 κουταλιές σούπες ζάχαρη
1 ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε ψιλά κομματάκια. Κόβουμε και το χοιρινό κρέας σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ κόβουμε χοντρά τα καρύδια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το χοιρινό κρέας, τα χονδροκομμένα καρύδια, λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν καλά τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε 1 ½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ, λάδι όσο θέλουμε, αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Παίρνουμε την κοιλιά, την πλένουμε πολύ καλά και τη στραγγίζουμε. Τη διπλώνουμε στη μέση. Με σπάγκο ή γερή κλωστή και μια μεγάλη βελόνα τη ράβουμε από την μία πλευρά. Γεμίζουμε την κοιλιά με την γέμιση και ράβουμε και την άλλη πλευρά καλά - προσεκτικότερα στα πλευρά για να μη ξεχειλίσει η γέμιση.

Στη συνέχεια βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και μόλις ζετσαθεί, ροδίζουμε την κοιλιά και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε αρκετό νερό και την αφήνουμε να βράσει.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας αντί απλής κατσαρόλας γιατί χρειάζεται πολύ χρόνο για να βράσει.

Όταν βράσει, βγάζουμε την κοιλιά από την κατσαρόλα και φτιάχνουμε την σάλτσα με το ζουμί που πάρχει στην κατσαρόλα, προσθέτοντας μια κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.

Σερβίρουμε ως εξής: Αφαιρούμε τις κλωστές από την κοιλιά, την κόβουμε με ένα μαχαίρι ή το ψαλίδι της κουζίνας σε κομμάτια και περιχύνουμε με την σάλτσα. Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου