Γκαϊκανάς - Μία συνταγή από τη Νάουσα
Υλικά
5 αβγά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2,5 ποτήρια νερό
250γρ. τυρί μπάτσιο, κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο σκληρό τυρί
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι ροδίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι και να γίνει χυλός. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα τηγανισμένα κομμάτια του τυριού, τα αβγά και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Σερβίρεται ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου