Κολοκυθοκορφάδες Μεσσηνιώτικες
Υλικά
1 μάτσο κορφάδες
1 ματσάκι: μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, αγγoυρίτσα, σέσκουλο
3 ώριμες ντομάτες
λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις κορφάδες βγάζοντας τα νεύρα τους και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και ρίχνουμε τμηματικά τις κορφάδες και όλα τα πράσινα μυρωδικά και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά. Αφού τσιγαριστούν τα σβήνουμε με την ντομάτα την οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη. Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής και 2-3 πατάτες χοντροκομμένες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου