Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
Υλικά (για 80 κομμάτια)
1 κιλό βούτυρο
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγού
1 μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
500γρ. αμύγδαλα
2 κιλά αλεύρι
2 1/2 κιλά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 3/4 της ώρας το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζαχαρη άχνη, το κονιάκ, τους κρόκους, τις βανίλιες, το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη. Την πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε μέτριο φούρνο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου