Καρυδάρμη με θαλασσινά - Μία συνταγή από τη Νάουσα
Υλικά
1 ποτήρι του νερού ψιλοτριμμένα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φέτες στεγνού ψωμιού ή φρυγανιές ή παξιμάδια
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1/2 κιλό σαρδέλες ή γαύρο
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα ψάρια στο λάδι. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το τηγάνι και βάζουμε σε ένα μπολ το κόκκινο πιπέρι και πέντε κουταλιές της σούπας από το λάδι που περίσσεψε. Ρίχνουμε στο τηγάνι το αλεύρι και το ροδίζουμε χωρίς να σβολιάσει. Προσθέτουμε το νερό και το βράζουμε, μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Κατόπιν, ρίχνουμε το λάδι με το πιπέρι, το ψωμί τριμμένο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα γίνει σαν κρέμα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό. Σερβίρουμε τα ψάρια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου