Αγκινάρες Αυγολέμονο
1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια λάδι
1/2 ματσάκι άνηθο
3 μεγάλες πατάτες
4 καρότα σε ροδέλες
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
3 αυγά
-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνετε να πάρει βράση
-Προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνετε
-Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους
-Στύβετε το λεμόνι
-Χτυπάτε τους κρόκους
-Χτυπάτε τ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα
-Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό Λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς
-Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη κατσαρόλα
-Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου