Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μακαρόνια χερίσια Χιώτικα

Μακαρόνια χερίσια Χιώτικα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
Mισό φλιτζάνι λάδι
Mισή κουταλιά αλάτι
κλαδάκια σπάρτου.
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι, ρίχνουμε χλιαρό νερό, όσο σηκώσει, και ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει σφιχτή ζύμη. Παίρνουμε ένα κλωνάρι μακρύ σπάρτου (αυτού που τα κίτρινα άνθη του τα βάζουμε στα στεφάνια της πρωτομαγιάς) και κόβουμε βολαράκια ζύμη και τα τρίβουμε γύρω από το σπάρτο, στο τραπέζι. Βγάζουμε τον σπάρτο και στο μακαρόνι μένει η τρύπα. Τα βάζουμε σε τριχιές ή πλασερά ή κόσκινα, για να στεγνώσουν και την άλλη μέρα είναι έτοιμα. Μαγειρεύονται όπως τα μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου