Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κέικ με γλυκό μελιτζανάκι

Κέικ με γλυκό μελιτζανάκι

Υλικά
1 βιτάμ 250 γραμ
&190; της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 κούπες του τσαγιού αμύγδαλο τριμμένο (άσπρο)
5 αυγά (τα ασπράδια μαρέγκα)
ξύσμα λεμονιού και 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
5-6 κομμάτια γλυκό μελιτζανάκι κομμένο σε μικρά  κομματάκια ( πριν τοποθετηθούν στη ζύμη τα αλευρώνουμε)
4-5 κομμάτια γλυκό μελιτζανάκι λιωμένο σαν κρέμα (για να τοποθετηθεί στο μέσον της ζύμης )
αλεύρι όσο πάρει για να είναι η ζύμη μαλακή
λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο τριμμένο γαρύφαλλο(μετά το ψήσιμο)
Εκτέκλεση
Σε μια λεκάνη λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους των αυγών, το αμύγδαλο τριμμένο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τα ασπράδια μαρέγκα και τα κομματάκια από το γλυκό μελιτζανάκι (αλευρωμένα)
Ρίχνουμε, στη συνέχεια, το μπέκιν-πάουντερ με το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να είναι μαλακή. Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα και στη μέση τοποθετούμε λιωμένο σαν κρέμα το γλυκό μελιτζανάκι, και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζύμη.
Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί και όταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου