Γλυκειά πίτα με ρύζι και μυζήθρα - Μεσσαρίτικος Τζουλαμάς
Υλικά
1/2 κιλό ρύζι
1/2 κιλό ζάχαρη
100γρ. σταφίδα σουλτανίνα
Λίγη κανέλλα
Μισό κεφάλι μυζήθρα γλυκειά
Συκωτάκια από 1 κοτόπουλο (προαιρετικά)
2 φύλλα κρούστας ή 2 φύλλα κουρού
Λίγα καρύδια
Λίγο κουκουνάρι (προαιρετικά)
Λίγο ελαιόλαδο
(Η δοσολογία των υλικών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις προτιμήσεις μας ή την ποσότητα που θέλουμε να παρασκευάσουμε.)
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι μαζί με 300γρ ζάχαρη, τις σταφίδες, λίγο ελαιόλαδο, λίγα καρύδια και τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα. Λιώνουμε τη μυζήθρα σε ένα μπώλ με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε μία στρώση φύλλου και το λαδώνουμε. Βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι (στο οποίο εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο κουκονάρι) πάνω στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα. Στη συνέχεια, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε το φύλλο από πάνω, κόβουμε σε τετράγωνες μερίδες και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 180 και αφήνουμε την πίτα να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου