Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Μακαρόνια με σπαράγγια

Μακαρόνια με σπαράγγια
Υλικά (για 6 άτομα)

1/2 κιλό μακαράονια (προτείνονται οι πέννες)
1/2 κιλό σπαράγγια πράσινα
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. του καφέ κρέμα γάλακτος
2 κουτ.της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλ. του τσαγιού τυρί τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια. Τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και κατόπιν τα σουρώνουμε. Βάζουμε τις πέννες να βράσουν. Σοτάρουμε τα σπαράγγια σε 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, τα πιπερώνουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αφήνουμε. Σουρώνουμε τις πέννες. Έπειτα, τις ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα να είναι ομοιγενές. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπαράγγια κομμένα στα δύο ή τα τρία, μαζί με το βούτυρο του τηγανιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τις πέννες ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου