Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γουρουνόπουλο στον ξυλόφουρνο με λεμονόφυλλα

Γουρουνόπουλο στον ξυλόφουρνο με λεμονόφυλλα

Υλικά
1 γουρουνόπουλο (περίπου 14 κιλά)
αλάτι χοντρό
λίγο λάδι
κύμινο
ξύδι ή λεμόνι
λεμονόφυλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε το γουρουνόπουλο στη μέση, το σπάμε λίγο και το αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το κύμινο και το λεμόνι (ή ξύδι), με ένα πινέλο αλείφουμε το γουρουνόπουλο και μετά το αφήνουμε να τα απορροφήσει μέχρι να ετοιμαστεί ο ξυλόφουρνος. Μόλις είναι έτοιμος βάζουμε στη σχάρα τα λεμονόφυλλα και από πάνω το γουρουνόπουλο από τη μεριά που είναι η πέτσα και το βάζουμε στον ξυλόφουρνο κρεμασμένο. Χρίζουμε το φούρνο και το ψήνουμε για 2 ώρες. Μετά τον ανοίγουμε, γυρίζουμε το γουρουνόπουλό μας από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα μέχρι να ροδίσει.
Αν θέλουμε να το συνοδεύσουμε και με πατάτες φούρνου τις βάζουμε από την αρχή στο ταψί μας το οποίο το τοποθετούμε κάτω από τη σχάρα που έχουμε το γουρουνόπουλο. Η σχάρα δεν θα πρέπει να ακουμπάει το ταψί αλλά να είναι αρκετά πάνω από αυτήν έτσι ώστε να ψήνονται οι πατάτες μας με το ζουμί του γουρουνόπουλου που θα πέφτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου