Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Κανταΐφι με μελιτζανάκι

Κανταΐφι με μελιτζανάκι

Υλικά
½ κιλό καρύδι κοπανισμένο
½ κιλό κανταΐφι
1 κούπα τσαγιού λιωμένο βούτυρο
½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
2 κουταλιές κονιάκ
γλυκό μελιτζανάκι σουρωμένο και κομμένο κομμάτια

Για το σιρόπι
4 κούπες τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες τσαγιού νερό
½ κούπα σιρόπι από μελιτζανάκι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την κανέλλα και το κονιάκ. Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 20 μέρη, παίρνουμε το κάθε μέρος του κανταϊφιού και το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας. Τοποθετούμε μια κουταλιά μείγμα και 2-3 κομματάκια μελιτζανάκι και το τυλίγουμε ρολό.
Βάζουμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνουμε με βούτυρο. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε 30 λεπτά ακόμα να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε το σιρόπι και αφού κρυώσουν τα κανταΐφια  τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, αφήνοντας να ποτίσουν καλά πριν τα σερβίρουμε. Τα στολίζουμε με αστεράκια από μελιτζανάκι και μοσχοκάρφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου