Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

Κολιοί με μελιτζάνες στο φούρνο

Υλικά
2 κολιοί
4-5 μελιτζάνες (σε ροδέλες)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
βασιλικός
2 ντομάτες ώριμες (κομμένες σε φέτες)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας (κέτσαπ)
Αλάτι και πιπέρι
δεντρολίβανο για το ψάρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ελαφρά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό για να φύγει κάθε ίχνος αίματος.
Στρώνουμε στο ταψί το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα ψάρια αλατισμένα και τριγύρω από τα ψάρια τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες σε φέτες), την κέτσαπ, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και το δεντρολίβανο πάνω στους κολιούς.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε 1-2 φορές τους κολιούς, θα πρέπει να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου