Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μπαρπουνοφάσουλα με κιμά και λαχανικά

Μπαρπουνοφάσουλα με κιμά και λαχανικά
Υλικά
1/2 κιλό κιμάς
2 ποτήρια μπαρμπουνοφάσουλα
Λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
1/2 ποτήρια καλαμπόκι 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο 
2 φύλλα δάφνης
μία πρέζα κανέλλας
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση 
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα (θα πρέπει να τα έχουμε 'μουλιάσει' πριν στο νερό για λίγες ώρες), τα τσιγαρίζουμε για λίγο με τον κιμά και κατόπιν προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τη δάφνη και στο τέλος του βρασίματος (40 λεπτά περίπου) προσθέτουμε την πρέζα κανέλας.
Σερβίρουμε με πασπαλισμένο κεφαλοτύρι στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου