Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Μυζηθροπιτάκια

Μυζηθροπιτάκια
Υλικά
Για το ζυμάρι
3/4 φλιτζάνας τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη μαλακιά. Χρησιμοποιούμε αρκετό αλεύρι όταν ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάση, για να γίνει ανθεκτικό και να μην κολλά στο άνοιγμα, αφού θα προσπαθήσουμε να γίνει πολύ λεπτό.
250γρ. μυζήθρα
Εκτέλεση
Μαλάσσουμε τη μυζήθρα με λίγη κανέλα. Βάζουμε τη μυζήθρα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει σε αποστάσεις, και σκεπάζουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο που έχουμε είδη φτιάξει. Πατάμε ελαφριά με το χέρι για να ακουμπήσουν καλύτερα τα δύο φύλλα-ζυμάρια. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτάκια προσπαθώντας να μένει η μυζήθρα στο κέντρο. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρνάμε και από την άλλη. Τα μυζηθροπιτάκια σερβίρονται με μέλι και συνοδεύουν τσικουδιά.
Η μυζήθρα που χρησιμοποιείται και εδώ είναι η ίδια με αυτή στα καλιτσούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου