Ρυζόπιτα - Μία συνταγή της Λευκάδας
Υλικά
6-8 αβγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού κοφτά ρύζι
6 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
λίγο βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με το νερό και προσθέτουμε το ρύζι να πάρει δύο βράσεις. Κατόπιν το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτοντας λίγο λίγο μέχρι να τελειώσει το ρύζι, προσέχουμε να μήν «κόψει» το αβγό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην πιάσει κρούστα το μείγμα. Αλείφουμε το ταψί με λάδι ή βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τυρί και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου