Μελομακάρονα - μία κλασσική συνταγή
Υλικά
1 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι μαργαρίνη
3/4 ποτήρι πορτοκάλι (βάλτε στο μπλέντερ δύο πορτοκάλια καθαρισμένα συν τη φλούδα του ενός που την έχετε αφαιρέσει)
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/4 ποτήρι καλό κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν ότι παραπάνω πάρει η ζύμη)
λίγο τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια μέλι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέστε το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Τοποθετήστε τα μελομακάρονα σε λαμαρίνες και ψήστε τα στους 175 C για 35 λεπτά περίπου. Για το σιρόπι, ζεστάνετε το νερό, και προσθέστε τη ζάχαρη και το μέλι. Βγάλτε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αδειάστε τα μελομακάρονα ζεστά όπως είναι σε ένα μεγάλο ταψί με πλαϊνά ώστε να τα περιχύσετε με το σιρόπι. Πρέπει να είναι καυτά τα μελομακάρονα και καυτό το σιρόπι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά και τοποθετήστε τα σε πιατέλες και ρίξτε από πάνω τριμμένο καρύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου