Μελιτζανοκεφτέδες - Μία συνταγή της Αρκαδίας
Υλικά
5 τσακώνικες μελιτζάνες
2 μεγάλες πατάτες
1/4 κιλού τυρί φέτα
100γρ. μυζήθρα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο πιπέρι
Αλεύρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες.
Εάν στο μείγμα προσθέσουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, μπορούμε να φτιάξουμε πίτα. Ρίχνουμε το χυλό σε ένα στρογγυλό ταψάκι, ελαφρώς αλευρωμένο, και ψήνουμε σε 160 βαθμούς Κελσίου 45 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου