Μπριανόπιτα - Μία συνταγή της Λευκάδας
Υλικά
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
1/2 κιλό κολοκυθάκια
200γρ. τυρί
1 μικρό κρεμμύδι
1 1/2 ποτήρι νερού λάδι
1/2 κιλό γάλα
αλάτι-πιπέρι
6 λεπτά φύλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτά κομματάκια και τα αφήνουμε μαζί με το ρύζι σε ένα σουρωτήρι για οκτώ ώρες. Τα ανακατεύουμε μέσα σε μία λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία φύλλα ραντίζοντάς τα ένα-ένα με λάδι. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε για μία ώρα σε μέτριο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου